Jihlava: Bývalé „lesy“ dočasně poslouží centru sociálních služeb

16.11.2017 10:45

Někdejší sídlo Správy městských lesů radnice přizpůsobila potřebám klientů ICSS.

Jihlava: Bývalé „lesy“ dočasně poslouží centru sociálních služeb
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Denní stacionář Integrovaného centra sociálních služeb je dočasně nastěhovaný do někdejšího sídla Správy městských lesů na adrese Pod Rozhlednou 8. Centrum potřebuje náhradní prostory po dobu rekonstrukce svého sídla v Žižkově ulici 106.

Než bylo možné někdejší ředitelství „lesů“ využít pro potřeby denního stacionáře, bylo nutné v budově provést několik úprav. „Nechali jsme doplnit sociální zařízení, upravit podlahy, opravit část omítek a vymalovat. Součástí jsou i bezbariérové úpravy u vstupu a úpravy chodníku,“ popsal zásahy v celkové hodnotě 268 tisíc korun náměstek primátora pro správu městských realit Radek Popelka.

„Nebylo úplně snadné najít náhradní prostory, které budou vyhovující pro poskytování služeb ICSS. Jsem rád, že se nakonec našlo řešení vyhovující aktuálnímu požadavku, provedené úpravy zároveň přispěly k udržení budovy v dobrém stavu pro další využití,“ uvedl náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Vratislav Výborný.

Někdejší sídlo Správy městských lesů nyní bude užívat devět klientů a čtyři zaměstnanci do doby ukončení rekonstrukce sídla ICSS v Žižkově ulici v srpnu 2018. Městská společnost Správa městských lesů s.r.o. využívala objekt do roku 2015, kdy se přestěhovala do nových prostor v Rantířovské ulici.

ICSS na dobu rekonstrukce přesunula i další část svých služeb, pobytové odlehčovací služby jsou nyní v objektu DPS v ulici Za Prachárnou 1a, ostatní provozy centra zůstávají bez změny v Brtnické ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…