Jihlava: Darujte svým blízkým pomoc pro nevidomé

17.12.2023 16:28 | Tisková zpráva

Nadační fond Českého rozhlasu zahájil prodej startovného na sezónu Nočních běhů pro Světlušku 2024. V Jihlavě se poběží 16. května.

Jihlava: Darujte svým blízkým pomoc pro nevidomé
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Letos můžete k Vánocům svým blízkým nadělit pomoc pro nevidomé. Nadační fond Českého rozhlasu totiž spustil předprodej startovného na sezónu Nočních běhů pro Světlušku 2024. A poběží se opět i v Jihlavě. Světlušky rozsvítí lesopark Heulos už po deváté, tentokrát 16. května.

Výtěžek ze startovného, které stojí 500 korun na osobu, poputuje na konto Světlušky, která pomáhá všem zrakově postiženým žít život dle vlastní volby. „S nákupem startovného získají běžci balíček. Opět si lze vybírat mezi kombinacemi sportovního vaku s čelenkou nebo s čelovkou,“ uvedla Hana Marhanová z Českého rozhlasu Vysočina.

Loni se v Jihlavě na Noční běh pro Světlušku zaregistrovalo 701 lidí. Na startovném se tak organizátorům z Nadačního fondu Českého rozhlasu podařilo vybrat 350 500 korun.

Akci příští rok tradičně podpoří město Jihlava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…