Jihlava: Dobrovolní hasiči předvedli na náměstí svoji techniku

27.12.2018 14:06

Primátorka Karolína Koubová uvítala na jihlavské radnici na tradičním předvánočním setkání členy jednotek sborů dobrovolných hasičů Statutárního města Jihlavy a představitele Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

Jihlava: Dobrovolní hasiči předvedli na náměstí svoji techniku
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na programu setkání bylo představení jednotek a jejich členů, přehled financování, shrnutí činnosti v uplynulém roce i výhled aktivit na následující roky. Po prezentaci v zasedací místnosti zastupitelstva se více než tři desítky hasičů a zástupců města přesunuly ven na Masarykovo náměstí na ukázku hasičské techniky.

„Vaše práce je velmi důležitá a je zapotřebí ji podporovat tak, abyste měli všechny podmínky nutné k efektivním zásahům. Moc vám děkuji za vaše nasazení a obětavost,“ uvedla v proslovu k přítomným primátorka Koubová.

První hasičské sbory, tehdy ještě německé, vznikaly na Jihlavsku již v druhé polovině devatenáctého století. První ryze český sbor vznikl v Jihlavě až v roce 1924.

V letošním roce zatím dobrovolní hasiči zaznamenali celkem padesát pět výjezdů. Ve dvaceti osmi případech se jednalo o požár, dvakrát o únik nebezpečných látek a devatenáctkrát poskytovali hasiči technickou pomoc. Ta nejvíce souvisela se silnou bouřkou ze dne 13. dubna, kdy odstraňovali padlé stromy, a s přívalovými srážkami 1. a 10. června, kdy odčerpávali vodu ze zatopených prostor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …