Jihlava: Kašny na Masarykově náměstí se začínají napouštět

29.03.2019 21:10

Z kašen na Masarykově náměstí začnou za nedlouho zurčet proudy vody. Napuštění Neptunovy kašny na horním náměstí začalo v polovině tohoto týdne, kašna Amfitrité na dolním náměstí se s napuštěním opozdí do příštího týdne.

Jihlava: Kašny na Masarykově náměstí se začínají napouštět
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Na části kašny Amfitrité se objevila černá skvrna a je potřeba zjistit proč. Při opravách v minulém roce však byla kašna ošetřena ochranným nátěrem, je tedy velice pravděpodobné, že skvrna bude jen povrchová a jejím původcem je právě zmíněný zákryt,“ sdělil Ondřej Stránský z odboru správy realit magistrátu města.

Napuštění jedné kašny trvá zhruba den a voda v nich zůstává přes léto až do podzimu, zpravidla se vypouštějí na konci října, při přízni počasí v nich může voda zůstat až do pozdního podzimu. Montáž krytů na kašny zajišťují pracovníci zmíněné externí firmy, o napouštění kašny se starají pracovníci odboru správy realit jihlavského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…