Jihlava: Levnější jízdenky si mohou senioři vyzvednout už nyní

16.06.2018 19:04

Seniorská věková hranice pro zlevněné jízdného se sníží ze současných 70 na 65 let. Změna bude platit od 1. července, cestující si však mohou zvýhodněné jízdné vyřídit už nyní.

Jihlava: Levnější jízdenky si mohou senioři vyzvednout už nyní
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nový tarif bude zahrnut do současného systému, cestující tedy nebudou prokazovat svůj věk občanským průkazem, ale budou potřebovat Jihlavskou kartu, kterou si mohou zakoupit za 120 korun.

„Nemusí ji však používat jako peněženku, tedy nebude nutné při každém nástupu a výstupu kartu ve voze přikládat k terminálu. Stačí, když ji předloží revizorovi při kontrole,“ doplnil primátor města Rudolf Chloupek.

Piktogram se symbolem „D“

Zvýhodněné podmínky se budou týkat také nákupu papírových jízdenek. Senioři od 65 let si budou moci zakoupit jízdenku za poloviční jízdné, na které je zobrazen piktogram se symbolem „D“. Zakoupení polovičního jízdného bude možné také z elektronické peněženky na Jihlavské kartě.

„Pokud cestující bude používat papírové jízdenky, pořídí si v distribuční síti jejich zlevněnou verzi a na doložení svého věku při revizní kontrole předloží na požádání vedle označené jízdenky i občanský průkaz či jiný doklad vydaný státní správou,“ přiblížil ředitel Dopravního podniku Josef Vilím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…