Jihlava: Nové parciální trolejbusy najdou další využití

22.12.2020 12:09

Parciální trolejbusy, tedy trolejbusy s bateriemi, které dovedou jezdit i mimo trolejové vedení, budou nasazeny na další linku. Po lince C, která zajíždí na konečnou zastávku ke Kauflandu, budou jezdit bez drátů i trolejbusy linky B. Překonají železniční elektrifikovanou trať a zajíždět budou až k Motorpalu ve Starých Horách.

Jihlava: Nové parciální trolejbusy najdou další využití
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od Nového roku 1. ledna 2021 rozšiřuje Dopravní podnik města Jihlavy nabídku spojů. Trolejbusové linky A, B a C budou mít ve všední dny základní interval nastavený na 15 minut. Zároveň bude linka B zajíždět až ke konečné zastávce Motorpal hala, a to zatím zkušebně sedmkrát denně ve všední dny a šestkrát denně o víkendu.

Anketa

Má prezident Miloš Zeman vaši podporu? (Ptáme se od 22.12.2020)

83%
17%
hlasovalo: 14022 lidí

„Na této lince nasadíme parciální trolejbusy, protože díky nim odpadne špatně řešitelné křížení trolejbusového a železničního vedení Na Dolech za dopravním terminálem Staré Hory,“ uvedl Radim Rovner, předseda představenstva a.s. Dopravní podnik města Jihlavy. Podle jeho slov se díky parciálním trolejbusům s akumulátory nebude muset křížit trolejové vedení s 600 Volty stejnosměrného proudu se střídavým napětím 25 000 V určeným pro elektrické lokomotivy na železnici.

Spojení na odpolední směnu na konečnou Motorpal hala je navíc kromě trolejbusu B zajištěno spojem linky č. 8 s odjezdem ze zastávky na Dolech ve 13:25.

Dále je od 1. ledna 2021 o jeden vůz posílena linka C a B, a to v 07.30 hodin z důvodu bezpečného odvozu školáků. Linka D a F, která má základní interval 30 minut, je ve všední den při ranní a odpolední špičce zkrácen na 20 minut. Linka E a ostatní autobusy zůstávají beze změny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Oprava tepelného napaječe v mimotopném období

16:31 Karlovy Vary: Oprava tepelného napaječe v mimotopném období

Společnost Karlovarská teplárenská, a.s. ve spolupráci s provozovatelem soustavy centralizovaného zá…