Jihlava: Osoby starší 65 let budou mít levnější jízdné

23.05.2018 16:30 | Zprávy

Seniorská věková hranice pro zlevněné jízdné se sníží ze současných 70 na 65 let. Rozhodla o tom rada města ve funkci valné hromady Dopravního podniku města Jihlavy. Změna bude platit od 1. července, cestující si budou muset pouze pořídit kartu za 120 korun.

Jihlava: Osoby starší 65 let budou mít levnější jízdné
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Máme odhad ztráty, během tohoto roku by to měl být asi jeden milion korun. Otázka péče o starší spoluobčany nabývá stále více na váze, už kvůli demografické struktuře obyvatelstva,“ sdělil primátor města Rudolf Chloupek.

Na základě ekonomického posouzení se ztráta za rok pohybuje okolo dvou milionů korun. „Dopravní podnik si se ztrátou může poradit různými způsoby. Buď požádat zastupitelstvo města o kompenzaci, nebo hledat přebytečné výdaje u sebe,“ uvedl před časem náměstek primátora pro dopravu Vratislav Výborný.

Nový tarif bude zahrnut do současného systému, cestující tedy nebudou prokazovat svůj věk občanským průkazem, ale budou potřebovat Jihlavskou kartu, kterou si mohou zakoupit za 120 korun.

„Nemusí ji však používat jako peněženku, tedy nebude nutné při každém nástupu a výstupu kartu ve voze přikládat k terminálu. Stačí, když ji předloží revizorovi při kontrole,“ doplnil primátor.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jindřichův Hradec: Účastníci akce Do práce na kole tentokrát šlapali pro Julinku Zoulovou

11:33 Jindřichův Hradec: Účastníci akce Do práce na kole tentokrát šlapali pro Julinku Zoulovou

Do květnové výzvy Do práce na kole se v našem městě zapojilo 223 soutěžících z patnácti společností …