Jihlava: Příští rok po 22. hodině zahrádky už jen na výjimku

16.11.2017 19:47

Jihlava připravuje úpravu tržního řádu, která ošetřuje provozní dobu restauračních zahrádek. Od příští sezóny bude možné po 22. hodině provozovat pouze ty zahrádky, které budou uvedené v příloze tržního řádu. O zařazení na seznam musí provozovatelé požádat do konce tohoto roku.

Jihlava: Příští rok po 22. hodině zahrádky už jen na výjimku
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Úprava tržního řádu je reakcí na zvýšené množství stížností občanů na rušení nočního klidu z provozu restauračních zahrádek zejména po nabytí účinnosti tzv. protikuřáckého zákona,“ vysvětluje vedoucí obecního živnostenského úřadu Jan Kubišta.  Zákaz kouření vyhnal návštěvníky z restaurací na  zahrádky, zejména v noční době docházelo obtěžování obyvatel hlukem. „Pro obyvatele, resp. pro městskou policii to bude nástroj, kterým bude možné proti hluku a případně zápachu ze zahrádek zakročit,“ říká Jan Kubišta.

Kdo bude chtít provozovat zahrádku i po 22. hodině, musí radnici dát žádost o její zařazení do přílohy tržního řádu. Žádosti bude posuzovat pracovní skupina, která je radě města buď doporučí nebo nedoporučí ke schválení např. z důvodu opakovaných stížností na provoz v letošním roce. „Vyjmenované zahrádky bude možné provozovat například v pátek a sobotu do 24.00 v ostatní dny do 23.00 hodin,“ vysvětluje Jan Kubišta s tím, že pokud by „povolené“ zahrádky svým provozem rušily, je možné radě města předložit návrh na jejich odstranění z tržního řádu. Pak je bude možné provozovat pouze do 22. hodiny.

Provozovatelé mohou žádost podat u Magistrátu města Jihlavy, obecního živnostenského úřadu a to osobně na pracovišti Třebízského 194/16, Jihlava, nebo písemně na adresu Masarykovo náměstí 97/1, Jihlava, případně elektronicky prostřednictvím datové schránky.

Příslušný formulář je možné vyzvednout na živnostenském úřadu, nebo je dostupný na webových stránkách Magistrátu města Jihlavy zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…