Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

17.04.2024 22:28 | Tisková zpráva

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochách, které jsou v územním plánu k tomuto účelu určeny. Zpracovatelem obou územních studií byl Milan Grygar z třebíčského ateliéru Disprojekt.

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Územní studie ÚS07 Henčov stanovuje rozsah a způsob budoucí zástavby v rámci zastavitelných ploch. Kromě samotné rozvojové oblasti, dané územním plánem, řeší také území celého Henčova jako části města tak, aby byla zajištěna návaznost na stávající zástavbu. Předmětem řešení je také veřejný prostor, adekvátní občanská vybavenost a napojení na dopravní infrastrukturu.

Územní studie ÚS81 Kosov byla zpracována za účelem vyhodnocení rozsáhlých rezervních ploch pro výstavbu a stanovení nejvhodnější hranice zástavby s ohledem na technické i krajinné limity území.

Tímto Vás srdečně zveme na představení obou územních studií jejich autorem, které proběhne 29. dubna od 16 hodin v zasedací místnosti zastupitelstva v budově Magistrátu města Jihlavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…