Jihlava: V Heulose se bude muset kácet

14.04.2018 6:32

Správce jihlavského lesoparku Heulos nedaleko centra města zjistil, že 32 zdejších stromů je napadeno kůrovcem. Nezbytným opatřením je kácení, které proběhne už v příštím týdnu. Celkem v lesoparku do konce roku ale zmizí 71 stromů - dalším důvodem pro kácení je sucho.

Jihlava: V Heulose se bude muset kácet
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Jedná se většinou o suché nebo odumírající stromy. Vysoký počet uschlých stromů přisuzuje správce veřejné zeleně celkovému úbytku vody v půdě,“ vysvětlila Martina Gregorová z odboru životního prostředí jihlavského magistrátu.

V několika případech se jedná také o stromy provozně nebezpečné. „Nejdříve usychají dřeviny na skalních výchozech, kde půdní profil dosahuje maximálně 50 centimetrů. Nedostatek vody poté způsobuje úhyn vegetace,“ doplnila Martina Gregorová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…