Jihlava: V pondělí se otevírají brány Jihlavského podzemí

23.05.2020 21:10

Po více než dvouměsíční vynucené přestávce otevírá pro turisty své brány Jihlavské podzemí. Otevírací doba bude zachována tak, jak jsou na ni naši návštěvníci zvyklí.

Jihlava: V pondělí se otevírají brány Jihlavského podzemí
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od pondělí 25. května se vrací do provozu Jihlavské podzemí. Přístupné budou všechny tři okruhy, tedy společně s historickým podzemím i okruh Alfa – kryt civilní obrany a Jihlavské kolektory. Návštěvníci budou muset dodržovat všechna hygienicko-bezpečnostní opatření.

„V květnu začínáme v 9 hodin a poslední prohlídka se koná v 16 hodin. Od června skočíme hned do prázdninového provozu, který bude trvat do srpna, otevřeno budeme mít po všechny dny v týdnu od 9 do 17 hodin. Prohlídky s průvodcem začínají vždy v každou celou hodinu, kromě 13. hodiny, kdy máme polední pauzu. V případě zájmu turistů jsme však připraveni otevírací dobu rozšířit,“ uvedla Martina Zachová, provozní prohlídkového okruhu.

Zatímco první dvě trasy jsou otevřeny denně, Jihlavské kolektory lze navštívit pouze v sobotu po předchozí rezervaci v rezervačním systému na našich webových stránkách www.jihlava.cz/podzemi v sekci pro návštěvníky, rezervační systém se uzavírá vždy ve čtvrtek o půlnoci.

Pro bezpečnost návštěvníků jsou v podzemí nastavena opatření, která je třeba důsledně dodržovat. Samozřejmostí je zakrytí nosu a úst, dezinfekce rukou u vstupu a dodržování bezpečného odstupu. Po každé prohlídce bude podzemí ventilováno. Na polovinu bude snížena kapacita osob na okruhu historického podzemí. „Je žádoucí, aby návštěvníci po zakoupení vstupenky čekali na zahájení prohlídky na nádvoří před vstupem do objektu, průvodci si je před každou prohlídkou vyzvednou,“ doplnila Martina Zachová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…