Jihlava: Vánoční program jde do finále. Využijte poslední možnosti

20.12.2011 16:22

Už jen poslední dva body vánočního programu jsou připraveny do gotické síně jihlavské radnice.

Jihlava: Vánoční program jde do finále. Využijte poslední možnosti
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Dnes večer vystoupí Víťa Marčík se svým Teátrem v pořadu Setkání před Betlémem. Představení se odehrává v kolektivu několika přátel, kteří se sejdou ke společnému slavení Vánoc, zahrají si lidový příběh o narození Ježíše, aniž by tušili, kolik pravdy o nich samých je v něm skryto. Nálada příběhu umocní zajímavě zpracované koledy. Definitivně poslední předvánoční večer v radnici proběhne ve středu se zpěvákem Jakubem Pustinou. Program nejen v radnici jde zde.

Včera síň radnice rozezněly tóny populárních melodií v podání mladého nadějného saxofonisty známého z televizní talentové soutěže. Večerem provázela moderátorka Alena Veliká. V úvodu programu před zaplněný sál předstoupil náměstek primátora pro oblast kultury Rudolf Chloupek, který mimo uvítání všech přítomných věnoval krátkou vzpomínku zesnulému prvnímu českému prezidentovi Václavu Havlovi.

Dlouhý seznam tradičních vánočních koncertů v gotickém sále jihlavské radnici otevřela 28. listopadu akce v režii předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové, která si pozvala čtveřici významných jihlavských žen ke společnému zdobení stromků. Návštěvníci přitom vyslechli koncerty žáků Základní umělecké školy v Jihlavě a vokální skupiny KrisKrosKvintet. Kromě předsedkyně Miroslavy Němcové stromky nazdobily manželka náměstka primátora Alena Chloupková, ředitelka ZUŠ Jihlava Dana Fučíková, manželka obchodního ředitele Pivovaru Jihlava Radka Šimůnková a manželka majitele Moravských kováren Lenka Penn.

Ve středu 30. listopadu následoval vánoční koncert žáků a pedagogů ZUŠ Jihlava, a 5. prosince koncert souboru MUSICA DOLCE VITA, kde zazněly adventní a vánoční skladby v podání harfenistky Zbyňky Šolcové, flétnistky Žofie Vokálkové a mezzosopranistky Daniely Demuthové. Tradicí se stalo i to, že na úvod koncertů zapalují zástupci radnice svíce na adventním věnci, tentokrát se této příjemné povinnosti ujal náměstek primátora pro oblast kultury Rudolf Chloupek.

12. prosince proběhl program Vánoční Melodie dětem. Doslova do posledního místečka zaplněná gotická síň si užívala srdečné atmosféry koncertu věnovaného dětem ZŠ speciální a Praktické školy Jihlava. Koncert připravil JSPS Melodie, spoluúčinkovaly děti z DPS Telčísla z Telče a děti ze ZŠ speciální – skupina Raraši.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…