Jihlava: Vysočinu navštívil izraelský velvyslanec Daniel Meron

26.07.2017 17:31

Izraelský velvyslanec Daniel Meron se zastavil také v Jihlavě, kde s primátorem Rudolfem Chloupkem položili květiny v Parku Gustava Mahlera u pomníku na místě bývalé židovské synagogy.

Jihlava: Vysočinu navštívil izraelský velvyslanec Daniel Meron
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Daniel Meron zahájil cestu krajem ve Žďáru nad Sázavou, kde se sešel s 92letou Jaroslavou Doležalovou, která za války ve věku 19 let ve svém domě ukrývala pětiletou židovskou dívku. Pokračoval návštěvou židovských pamětihodností v Polné, z Jihlavy pak odcestoval do Třebíče, kde se účastnil slavnostního zahájení 14. ročníku festivalu židovské kultury Šamajim.

Festival Šamajim se i letos koná v Zadní synagoze židovské části města Třebíč. Až do 29. července 2017 se zde můžete dozvědět mnoho o židovské kultuře, potkat se zajímavými osobnostmi, muzikanty a umělci. Festival je věnován třebíčskému rodákovi Antonínu Kalinovi, zachránci židovských dětí v Buchenwaldu a nositeli ocenění Spravedlivý mezi národy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…