Jihlava bude obhajovat plnění udržitelného rozvoje

14.10.2018 10:40

Veřejná obhajoba se uskuteční 17. října v Gotickém sále jihlavské radnice.

Jihlava bude obhajovat plnění udržitelného rozvoje
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Přijďte se seznámit s tím, jak statutární město Jihlava realizuje projekt Zdravé město Jihlava a místní Agendu 21. Prezentace představí práci jednotlivých odborů magistrátu v rámci deseti oblastí udržitelného rozvoje.

„Věříme, že setkání bude nejen inspirací, ale zároveň i příležitostí pro získání námětů, jak úspěšně řídit a rozvíjet obce, města a regiony v duchu udržitelného rozvoje,“ sdělil primátor města Rudolf Chloupek.

Mezi deset oblastí udržitelného rozvoje patří například udržitelná výroba a spotřeba, doprava, životní prostředí nebo celková globální odpovědnost. Každé téma má na jihlavské radnici svého garanta, který spolupracuje jak se zaměstnanci úřadu, tak s dotčenými organizacemi ve městě.

Veřejná obhajoba proběhne 17. října od 14 hodin v Gotickém sále historické budovy radnice, Masarykovo náměstí 97/1. Obhajoba bude hodnocena odbornou komisí složenou ze zástupců Pracovní skupiny pro místní Agendy 21 Rady vlády pro udržitelný rozvoj v České republice.

Co je MA21?

Místní Agenda 21 byla vyhlášena Organizací spojených národů v roce 1992 jako globální iniciativa pro rozvoj měst a obcí v souladu s principy udržitelného rozvoje. Základními úkoly pro města přihlášená do místní Agendy 21 je zapojování veřejnosti, strategický rozvoj a sledování udržitelného rozvoje.

„Je to proces vedoucí k zajištění dobré a udržitelné kvality života a životního prostředí  v určitém území. Žádný zákon nám to neukládá, je to ale příležitost využít dosud získaných znalostí k dosažení udržitelného rozvoje v místním i globálním měřítku,“ uvedla Soňa Krátká, koordinátorka projektu Zdravé město a místní Agendy 21.

Jihlava vstoupila do Národní sítě Zdravých měst před 11 lety. V loňském roce město získalo 2. nejvyšší ocenění v Kategorii B*** MA21, a to díky systematickému a dlouhodobému přístupu k udržitelnému rozvoji.

Více informací naleznete na stránkách www.jihlava.cz/zdrave-mesto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…