Jihlava se zaměří na zdraví mladých lidí

21.01.2015 9:15

Zdraví mladých lidí, snižování škod způsobených alkoholem a drogami a zdravé životní podmínky. To jsou priority Zdravotního plánu města pro roky 2015 – 2017.

Jihlava se zaměří na zdraví mladých lidí
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

K aktualizaci zdravotního plánu se sešli noví členové Komise Projektu Zdravé město (PZM) a místní Agendy 21 (MA21) a zástupci Kraje Vysočina, Krajské hygienická stanice, Zdravé školy ZŠ Březinova a další. Impulzem byla nová Analýza Zdravotního stavu obyvatel města Jihlavy.

„Stanovení priorit by v praxi mělo přinést podporu města aktivitám v jednotlivých oblastech. Už při projednávání přicházely od přítomných první návrhy, např. rozvíjet preventivní výchovně vzdělávací programy pomocí divadla a arteterapie, příprava programů podle zadání například na téma šikany, kouření či rasismu. Zazněly například také podněty na vydání vyhlášky o zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti nebo podpoře výuky sebeobrany,“ řekl primátor Jihlavy Rudolf Chloupek.

V příštích týdnech bude ke zvoleným cílům probíhat diskuse organizací a institucí spolupracujících na aktivitách Zdravotního plánu. „Bude to revize stávajících aktivit a partnerů, případně rozšíření o nová témata a aktivity,“ uvedla Soňa Krátká, koordinátorka Zdravého města Jihlava. Aktualizovaný Zdravotní plán na příští tři roky bude předložen zastupitelům města ke schválení.

Více informací je možno nalézt na webu PZM a MA21 – www.jihlava/zdravemesto.cz - Aktuality.

V uplynulém období 2012 – 2014 byly prioritami podpora zdravějšího životního stylu a zvyšování kvality životního prostředí ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…