Jihlava v pohybu – Evropský týden mobility

14.09.2016 20:52

Jihlavu čeká skutečně pestrý Evropský týden mobility. Na své si přijdou ti, kdo si rádi užívají společenského života v ulicích, i ti, kdo se rádi hýbou.

Jihlava v pohybu – Evropský týden mobility
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Už v pátek proběhne městem Jihlavská hodinovka, patnáctý závod v rámci Běžce Vysočiny. V sobotu bude ve městě probíhat sousedská slavnost pro rodiny Zažít město jinak, z Českého mlýna odpoledne vyjdou příznivci chůze nordic walking, den uzavře po setmění lampionový průvod po hradbách.

V neděli odpoledne se můžete vypravit na komentovanou procházku po Staré plovárně, vypravit se do Dopravního podniku na den otevřených dveří, nebo si prohlédnout torzo vůbec první jihlavské tramvaje.

V pondělí v 16.00 se může kdokoliv zapojit do diskuse nad tématy z oblasti dopravy a seznámit se s projektem Kolmo, busem, pěšky s jihlavskými ježky. Úterý a středa jsou vyhrazeny už tradičnímu Jihlavskému dni zdraví.

Program ve čtvrtek 22. září završí Den bez aut. Jihlava si jej připomíná mimo jiné celodenním jízdným zdarma ve všech vozech MHD. Centrum dění ale bude v Tyršově ulici ve Smetanových sadech. K vyzkoušení tam budou třeba vozítka segway, pro rady a zkušenosti si tam mohou přijít ti, kdo chtějí začít s inline bruslením, pro děti se připravuje závod na odrážedlech a koloběžkách, hlavní cenou pro vítěze bude právě koloběžka.

Zajímavou novinkou je akce Kola pro Afriku – můžete sem přiblížit svoje třeba i nepojízdné kolo, které po opravě ještě může posloužit dětem v Africe, kde se na něm budou dopravovat za vzděláním. Další program je připraven i na Masarykovo náměstí.

Celý program Evropského týdne mobility a vybraných akcí najde ze stažení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…