Jihlaváci podpořili Horácký zimní stadion

23.06.2017 19:05

Desatero problémů města Jihlavy.

Jihlaváci podpořili Horácký zimní stadion
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlava vyhodnotila pořadí problémů a podnětů, které v diskuzi a v anketách zvolili obyvatelé města. Výsledek ukazuje na to, že obyvatelé krajského města chtějí řešení pro Horácký zimní stadion a extraligový tým Duklu Jihlava. Na druhém místě je aktuálně velmi diskutované téma Kamenného hospice. Na dalších příčkách žebříčku jsou témata spojená s revitalizací náměstí, obyvatelé také poukázali na chybějící noclehárnu a krizového centra u ní.

Květnová anketa probíhala elektronicky (531 respondentů) i na papírových anketních lístcích (143 respondentů), které se dostaly do všech schránek ve městě spolu s radničními novinami. Tato anketa ověřovala témata, která vzešla z dubnového setkání veřejného Fóra Zdravého města Jihlavy.

Diskuse Fóra Zdravého města probíhala u osmi tematických stolů, kde jednotlivé skupiny určily dva největší problémy. Témata, o kterých se diskutovalo, byla zaměřena na všechny oblasti rozvoje města: udržitelný rozvoj města a plánování; životní prostředí; kultura a cestovní ruch; sport, volný čas; sociální oblast, zdravotnictví a bezpečnost; vzdělání a výchova; podnikání a zaměstnanost; doprava, udržitelná mobilita.

DESATERO PROBLÉMŮ/PŘÍLEŽITOSTÍ PRO ROZVOJ JIHLAVY

(Fórum Zdravého města Jihlavy 6. 4. 2017 a následná anketa)

Problém/příležitost pro rozvoj města

POŘADÍ Celkem

CELKEM hlasů

Horácký zimní stadion

1.

418

Kamenný hospic

2.

165

Revitalizace náměstí

3.

136

Více zeleně na náměstí

4.

73

Přírodní koupaliště

5.

58

Vytvoření kulturní zóny místo parkoviště u ZUŠ

6.

40

Zlepšit čistotu chodníků

7.

38

Vybudování noclehárny a krizového centra u ní

8.

34

Chybějící chodníky v prům. zóně Hr. Dvory + ul. Polenská

9.

32

Revitalizace Borovinky

10.

29

Oživení podnikatelských aktivit v centru města

11.

21

Podpora povědomí o historii Jihlavy

12.

20

Zvýšení podílu ploch k zásaku dešťové vody ve  městě

13.

19

Vznik alternativního školství + podpora stávajícího

14.-15.

15

Zlepšení podmínek pro podnikání v centru města

14.-15.

15

Vybudování přírodních učeben u škol

16.

8

CELKEM HLASOVÁNÍ K 16 PROBLÉMŮM

 

1121

Problém, který nebyl v anketě uveden

 

44

CELKEM HLASŮ

 

1165

Jihlavané měli možnost dopsat do ankety i další problémy. Nejčastěji upozornili na odstranění Prioru (9 hlasů); opravy chodníků v různých částech města (8 hlasů); řešit parkování u fotbalového stadionu, řezání polystyrenu ruční pilou staveními firmami apod.

Novinkou letošního zjišťování názorů byla elektronická Pocitová mapa – možnost zadat své „pocity“ do mapy města. Z pocitové mapy vyplynulo, že nejvíce občanů se cítí dobře v lokalitě Český mlýn, v ZOO či u Staré Plovárny; naopak se necítí dobře v okolí městského vlakového nádraží a PRIORu. 

Na základě zjištěných skutečností budou realizovány následující kroky. K jednotlivým problémům se budou vyjadřovat příslušné odbory MMJ a vedení města. Na základě jejich stanovisek bude zpracován Plán zdraví a kvality života 2017 – 2018. Tento dokument bude předložen Zastupitelstvu města Jihlavy k projednání na jeho zářijové zasedání. Po schválení bude zveřejněn na webu Zdravého města www.jihlava.cz/zdravemesto.

S postupem řešení TOP problémů města budou občané Jihlavy průběžně seznamováni v dalších vydáních NJR. Výsledky řešení jednotlivých problémů budou vyhodnoceny na příštím veřejném projednání v roce 2018. Ing. Soňa Krátká, koordinátorka PZM a MA21

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…