Jihlavská radnice nechá opravit kapli na hřbitově

24.06.2017 20:35

Kaple je zapsaná jako nemovitá kulturní památka.

Jihlavská radnice nechá opravit kapli na hřbitově
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlavská radnice nechá opravit kapli Nanebevstoupení Páně v areálu ústředního hřbitova. „Jsem rád, že se oprava provede, přispěje k důstojnosti smutečních obřadů i k celkové kultuře prostředí ústředního hřbitova,“ vyjádřil se náměstek primátora po oblast správy městských realit Radek Popelka.

Rekonstrukce bude spočívat v celkové opravě fasády, očištění a ošetření kamenných prvků proti povětrnostním vlivům, opravě soklu, menších opravách střechy, přeložení hromosvodu a výměně elektroskříně. „Bude nutné udělat i lokální opravy vnitřních omítek a vnitřního točitého schodiště. Nově umístíme na venkovní fasádu informační tabuli,“ popsal náměstek Radek Popelka.

Nejnižší cenu ve výběrovém řízení nabídla firma Vlastimil Zelený z Brtnice, která opravu provede za 2.293.967 korun. Termín dokončení je druhá polovina října tohoto roku. Opravy neomezí a naruší provoz kaple.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…