Jihlavská radnice představí územní studie pěti lokalit

27.11.2016 8:32

Špitálské předměstí, Na Bělidle, Handlovy Dvory, Havlíčkova ulice a Sídliště I. Úpravy těchto lokalit byly tématem podzimní architektonické soutěže na územní studie, kterou uspořádala jihlavská radnice.

Jihlavská radnice představí územní studie pěti lokalit
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od 6. prosince budou všechny soutěžní návrhy, včetně těch vítězných, vystaveny v přízemí jihlavské historické radnice v hale předprodeje jízdného MHD.

„K vidění budou panely s navrhovanými plány řešených lokalit, vizualizacemi, diagramy a vysvětlujícími texty. K dispozici návštěvníkům bude i vyjádření poroty ke každému návrhu a celkový komentář k výstavě a jednotlivým lokalitám,“ zve návštěvníky Tereza Kafková, která na radnici řeší veřejná prostranství.

Účastníci do soutěže podali 27 návrhů, odborná porota vybrala vítěze a další oceněné pro každou z lokalit. „Porota hodnotila anonymní návrhy zejména z pohledu kvality urbanismu, veřejného prostoru a ekonomické i technické realizovatelnosti,“ popsala mechanismus hodnocení Tereza Kafková.

Nejúspěšnější účastníci soutěže budou zadané územní studie zpracovávat, samotné soutěžní návrhy však nejsou finálním řešením - ocenění autoři je dopracují na základě veřejných i odborných projednání. Diskusní setkání s veřejností se uskuteční počátkem roku 2017, o přesných termínech bude radnice s předstihem informovat.

Studie budou podkladem pro další kroky, které hodlá radnice v popsaných územích uskutečnit. V případech Sídliště I. a Havlíčkovy ulice půjde o revitalizace, další studie poslouží pro zpracování koncepcí a regulací rozvojových území.

Porota:

závislá část poroty - Ing. arch. David Beke, Ing. arch. Martin Laštovička, Lenka Tomášová B.ARCH, M.ADU, Ing. arch. Tomáš Lakomý,
nezávislá část poroty - MgA. Ondřej Císler, Ph.D., Ing. arch. Jana Kaštánková, Ing. arch. Ondřej Tuček, Ing. arch. Martin Habina.
Přizvaným odborník z oblasti dopravy: Ing. Karel Trojan.

Výstava soutěžních návrhů územních studií v prostoru jihlavské historické radnice potrvá do 20. prosince.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…