Jindřichův Hradec: Aktualizace plánu sociálních služeb

13.11.2016 15:54

Na území Jindřichohradecka se právě aktualizuje plán sociálních služeb. Pokud vás zajímá dostupnost a kvalita sociálních služeb v Jindřichově Hradci a okolí, můžete se přihlásit s vaší připomínkou či dotazem na e-mailové adrese emrova@jh.cz a zapojit se tak do dalšího kola plánování sociálních služeb.

Jindřichův Hradec: Aktualizace plánu sociálních služeb
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Město Jindřichův Hradec zahájilo proces komunitního plánování v roce 2007, v roce 2008 byl zpracován první komunitní plán pro město. Město Jindřichův Hradec se následně zapojilo do zpracování zakázek v rámci krajských projektů plánování sociálních služeb. V období 2013 – 2014 byl připraven plán sociálních služeb na celém území ORP Jindřichův Hradec na roky 2015 - 2017. Ten bude nyní aktualizován.

Plánování sociálních služeb umožňuje budovat kvalitní, dostupnou a provázanou síť služeb podle potřeb občanů. Na tvorbě plánů se podílí poskytovatelé, uživatelé i zadavatelé (obce) sociálních služeb, přičemž do procesu jsou zahrnuty tyto subjekty z celého území ORP Jindřichův Hradec. Díky tomu je možné lépe plánovat zajištění potřebných služeb v Jindřichově Hradci i v okolních městech a obcích, provázání všech služeb a spolupráci jednotlivých subjektů.

Problematika sociálních služeb se velice úzce dotýká široké veřejnosti a proto je pro ty, kdo se chtějí procesu aktivně účastnit, zřízena e-mailová adresa emrova@jh.cz, na kterou můžete napsat návrh, připomínku, dotaz či žádost o zapojení do pracovní skupiny či připomínkové sítě.

Komunitní plán je ke stažení na webových stránkách města Jindřichův Hradec, u odboru sociálních věcí – komunitní plánování. Zde jsou také podrobnější informace o celém plánování a jeho historii a najdete zde i odkaz na Katalog poskytovatelů sociálních služeb s důležitými informacemi o jednotlivých službách.

Projekt je realizován za podpory Jihočeského kraje v rámci Grantového programu Podpora plánování sociálních služeb na území správních obvodů obcí s rozšířenu působností v Jihočeském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…