Jindřichův Hradec: Do města se koncem srpna vrátí balóny a prestižní mistrovství republiky

12.08.2022 8:38 | Tisková zpráva

V termínu od 23. do 27. 8. 2022 se v Jindřichově Hradci po dvouleté přestávce opět uskuteční Mistrovství České republiky v balónovém létání. Letos půjde už o 24. ročník oblíbené akce.

Jindřichův Hradec: Do města se koncem srpna vrátí balóny a prestižní mistrovství republiky
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Jedná se o jedinou akci tohoto druhu v roce 2022 pod záštitou Českého balónového svazu. Soutěž je pořádána ve spolupráci s Aeroklubem Jindřichův Hradec, zázemí soutěže budeme mít v prostorách letiště.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Soutěž je rovněž uznatelná zahraničním účastníkům pro jejich národní bodování a je také organizována podle mezinárodních pravidel Světové letecké federace (FAI). Ředitele soutěže, tedy sportovní části, si organizátoři opět pozvali z Belgie, soutěž tak bude atraktivní také pro zahraniční soutěžící. Cílem soutěže je stanovení mistra republiky a celkového vítěze mezinárodního mistrovství ČR.

Předpokládá se účast cca třiceti českých a zahraničních posádek do soutěže, dalších 8 až10 balónů mimo soutěž. Nad Jindřichovým Hradcem se tak během konání akce bude současně vznášet 35 až 40 horkovzdušných balónů. Akce se zúčastní 120 až 150 osob, tedy pilotů, členů soutěžních posádek, organizátorů a rozhodčích z České republiky a ze zahraničí.

Organizátoři plánují za příznivého počasí vždy dva lety denně od středy rána do soboty večera, tedy celkem osm soutěžních letů.

Další informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…