Jindřichův Hradec: Ještě stále můžete podávat podněty ke změně územního plánu

01.01.2018 15:20

Až do 5. ledna 2018 můžete podávat podněty ke změně územního plánu.

Jindřichův Hradec: Ještě stále můžete podávat podněty ke změně územního plánu
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Zástupce vedení města a pořizovatelka seznámili přítomné s důvodem pořizování zprávy o uplatňování ÚP, průběhem pořizování změn ÚP Jindřichův Hradec a možnostmi předkládání písemných podnětů ke změně územního plánu. Lhůta pro podání podnětů je od 11. září 2017 do 5. ledna 2018 včetně.

Pro celé území města Jindřichův Hradec (tedy všechny místní části a příslušná katastrální území) je v souladu se stavebním zákonem zpracován Územní plán Jindřichův Hradec, který je účinný od února 2014. V souladu se stavebním zákonem je třeba každé čtyři roky od nabytí účinnosti územního plánu vyhodnotit využívání územního plánu a vypracovat tzv. zprávu o uplatňování územního plánu. Zpráva o uplatňování Územního plánu Jindřichův Hradec bude zároveň obsahovat pokyny pro vypracování změny č. 1 ÚP.

Již předem bylo ze strany města Jindřichův Hradec avizováno, že změnou územního plánu nemůže docházet ke změně koncepce, která je stanovena územním plánem. Což znamená, že nebude měněna koncepce dopravní a technické infrastruktury, urbanistická koncepce. Bohužel se na tomto setkání sešla řada občanů, kteří byli anonymem mylně informováni o tom, že právě na této schůzce bude řešena dopravní infrastruktura, konkrétně komunikace vedoucí přes Sládkův kopec. Tato informace se nezakládala na pravdě a občanům bylo vysvětleno, že změnou ÚP se nebude měnit dopravní koncepce, tzn. nebudou se měnit vymezené koridory pro dopravu, nebo technickou infrastrukturu. Dále že podle stavebního zákona lze vymezit změnou ÚP další zastavitelné plochy pouze na základě prokázání nemožnosti využít již vymezené zastavitelné plochy a potřeby vymezení nových zastavitelných ploch. Byl také vysvětlený soulad s nadřazenou územně plánovací dokumentací. V letech 2014 – 2017 bylo zpracováno několik územních studií, které v některých případech vyvolávají potřebu úpravy řešeného území (např. Jarošovské předměstí), toto bude také zapracováno do změny.

Veškeré aktuální informace budou průběžně zveřejňovány na www.jh.cz v sekci Územní plán a Regulační plán, kde je přidán odkaz „Změna územního plánu Jindřichův Hradec“. S dotazy je možné se obracet na Ing. Petru Vozábalovou, pořizovatele změny č. 1 ÚP (e-mail: vozabalova@jh.cz; tel: +420 384 351 253).

Územní plán je v listinné podobě k nahlédnutí v kanceláři místostarosty města a na odboru výstavby a územního plánování. V elektronické podobě je kompletní územní plán k nahlédnutí na webových stránkách www.jh.cz v sekci Územní plán a Regulační plán, kde jsou i základní informace týkající se územního plánování a aktuality. V interaktivní podobě lze ÚP vyhledat na geoportálu města Jindřichův Hradec geoportal.jh.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

22:05 Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických d…