Jindřichův Hradec: Letošní turistickou sezónu můžete opět zakončit pěšmo i na kole

28.09.2017 12:37

Také v letošním roce proběhne loučení s turistickou sezónou ve znamení společného cyklistického výšlapu, jehož název je nejen Jindřichohradečákům již notoricky znám.

Jindřichův Hradec: Letošní turistickou sezónu můžete opět zakončit pěšmo i na kole
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Akce Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál se uskuteční v sobotu 30. září a její start i cíl je situován do prostor Sportcentra Bobelovka v místní části Otín. Vzhledem k uzavírce v obci Jindřiš došlo ke dni 27.9. ke změně tras!

Jako první se ve 13.00 hodin vydají na trať účastníci nejdelšího z okruhů měřícího přibližně 29 km. Vzhledem k technické uzavírce v obci Jindřiš došlo ke ZMĚNĚ TRASY. Účastníci vyjedou z Bobelovky, poté se vydají na Šajbu, k rozcestí Kanclov, do Rodvínova, poté již stejně na Matějovec, Oldřiš, dále na Mutyněves, Vlčice, Střížovice, směrem ke Krvavému rybníku a odtud do Hospříze, Blažejova a Jindřiše a zpět na Bobelovku. Cestou mohou vyplnit kontrolní otázku.

O hodinu později, tedy ve 14.00 hodin, se na startu sejdou účastníci kratší trasy o délce, vzhledem ke změně trasy, zhruba o kilometr kratší, a to 6 km. Z Bobelovky se vydají na Šajbu, směr Ladovka, rozcestí Kanclov, zpět na Šajbu, a do cíle Bobelovka.

Ve stejný čas jako zájemci o kratší okruh (ve 14.00 hodin) vyrazí do terénu i účastníci pěšího výletu. Vycházka je situována směrem na Jindřiš a dále do části půvabného Jindřišského údolí a zpět.

Podzimní Pedál nebude ani letos ochuzen o doprovodný program. Ten zahrnuje v případě příznivého počasí sportovní aktivity jako frisbee, stolní tenis či badminton. Připraven bude rovněž tubing, tedy sjezd na speciálních duších na volné dráze pro malé i velké závodníky. S ukázkami své práce se představí malé házenkářky. Zdravotnickou techniku bude prezentovat spolek Promedic.

Pro účastníky akce bude opět nachystáno občerstvení, které zajistí členové Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec. Hudbou a mluveným slovem orámuje podzimní Pedál moderátor Michal Arnošt. Jedním z důležitých bodů programu bude samozřejmě i tentokrát losování tomboly, jejíž hlavní cenou zůstává jízdní kolo. Předpokládaný čas zahájení losování tomboly je v 16.00 hodin.

Akci Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál pořádá město Jindřichův Hradec ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec a spolkem Bobeláček. Mediální partneři: Radiohouse, Rádio Česká Kanada, měsíčník Žurnál – krásné články, měsíčník Neon, Týdeník Jindřichohradecka a portál Hradec ŽIJE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…