Jindřichův Hradec: Na úřední desce je ke zhlédnutí návrh regulačního plánu

27.02.2017 20:30

V současné době město Jindřichův Hradec pořizuje nový regulační plán městské památkové rezervace. Stávající regulační plán již zcela neodpovídá nové legislativě a některé výchozí podmínky se změnily, nicméně až do vydání nového bude stále v platnosti.

Jindřichův Hradec: Na úřední desce je ke zhlédnutí návrh regulačního plánu
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Nyní je na úřední desce vyvěšen návrh pro společné jednání dotčených orgánů. Po vydání jejich stanovisek a vyjádření vlastníků infrastruktury bude upravován, až se dostane do podoby pro veřejné projednání. V něm budou moci občané dávat připomínky a vlastníci námitky. Tato fáze bude mnohem závažnější než společné jednání dotčených orgánů, proto bude široce popularizována, aby se o ní dověděl pokud možno i ten, kdo nerad čte veřejné vyhlášky.

Pro ty, kteří chtějí připomínkovat již nyní:  Návrh bude viset na úřední desce a je vystaven na oddělení územního plánování (tel. 384 351 251, Ing. arch. Hartmann) do 2. března a do té doby se přijímají písemné připomínky na adresu městského úřadu, oddělení územního plánování.

Žádná připomínka nezapadne, avšak některé nebudou mít faktický vliv na návrh; pokud příslušný problém mezitím vyřeší některý státní orgán, půjde do veřejného projednání upravená verze.  

Zdůrazňujeme, že smyslem regulačního plánu není omezování občanů a podnikatelů, ale popularizace zásad regulace stavební činnosti a památkové péče aplikované na konkrétní území.  Jeho existence zvyšuje naši šanci na získávání státních dotací na úseku památkové péče. Mnozí vlastníci a podnikatelé, kterých se to týká, toto vědí a dobře se orientují i v současném regulačním plánu. Ten jim pomáhá, aby se jejich záměry nedostávaly do konfliktu se zákonem a aby mohli tyto dotace čerpat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…