Jindřichův Hradec: Rybářské lístky se nově vydávají na dobu neurčitou

05.11.2017 12:46

Došlo ke změně prováděcí vyhlášky zákona o rybářství, která nyní umožňuje vydávání rybářských lístků na dobu neurčitou.

Jindřichův Hradec: Rybářské lístky se nově vydávají na dobu neurčitou
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Ve Sbírce zákonů byla publikována vyhláška č. 336/2017 Sb., kterou se mění vyhláška č. 197/2004 Sb., k provedení zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství), ve znění pozdějších předpisů.

Novela zavádí možnost vydávání rybářských lístků na dobu neurčitou, čímž dojde ke snížení administrativní zátěže jak pro činnost rybářských orgánů, tak i pro žadatele o vydání rybářského lístku. Novela rovněž formálně upřesňuje způsob vracení povolenek k lovu po skončení jejich platnosti uživatelům rybářských revírů, kteří povolenky k lovu vydali.

S novelizací vyhlášky souvisí novela zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění novely publikované pod č. 295/2017 Sb., s účinností od 1. listopadu 2017, ve které dochází k rozšíření položky č. 14 písm. a) o správní poplatek ve výši 1000 Kč za vydání rybářského lístku na dobu neurčitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…