Jindřichův Hradec: V parku pod gymnáziem bude probíhat ošetření dřevin

11.10.2016 8:29

Město Jindřichův Hradec v letošním roce realizuje projekt „Regenerace parku pod Gymnáziem Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci“.

Jindřichův Hradec: V parku pod gymnáziem bude probíhat ošetření dřevin
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Cílem tohoto projektu, který kromě ošetření dřevin zahrnuje stavbu suché zídky pro plazy, založení broukoviště – loggeru, obnovu tůní, či podporu druhově pestrých trávníků, je zvýšení biodiverzity území při současném zajištění bezpečnosti v parku.

V době od 20. října do 29. listopadu 2016 bude v parku pod gymnáziem (od budovy ZUŠ v Janderově ulici po řeku Nežárku) probíhat ošetření dřevin, spočívající v provedení  bezpečnostně zdravotních řezů na 56 stromech. Při tomto druhu ořezu budou ze stromů odstraněny větve suché, mechanicky poškozené, bezprostředně hrozící pádem apod. Ošetření stromů bude prováděno především stromolezeckou technikou, odborníkem – arboristou, panem Tomášem Havlem z Českých Budějovic.

Z důvodu  bezpečnosti Vás upozorňujeme na omezený režim v parku, kdy bude nutno respektovat zóny do nichž bude zakázán vstup. Přístup a provoz  na hřištích v blízkosti Naxerovy lávky však nebude nijak omezen.

Proto prosíme o shovívavost a maximální obezřetnost při využívání parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…