Kadaň: Prampouchy v Katově ulici čeká oprava

19.08.2017 18:29

Prampouchy v Katově ul. v Kadani jsou architektonické prvky, zděné rozpěrné oblouky opatřené stříškami mezi budovami č. p. 76 a 77 a slouží k jejich stabilizaci.

Kadaň: Prampouchy v Katově ulici čeká oprava
Foto: mesto-kadan.cz
Popisek: Kadaň - radnice

Prampouchy jsou společným vlastnictvím vlastníků č. p. 76 a č. p. 77. Město Kadaň má ve vlastnictví cestu – Katovu uličku. Tato soutka je součástí městského opevnění, které je nemovitou kulturní památkou a z turistického hlediska je velmi vyhledávanou zajímavostí.

Město nechalo zpracovat posouzení stavu prampouchů, ve kterém je uvedeno, že stav krytiny je havarijní. Jednotlivé tašky jsou popraskané, odlámané a na několika místech zcela chybí. Omítky stěn a podhledů jsou v místech zatékání degradované.

Zastupitelstvo města na základě žádosti vlastníků schválilo poskytnutí dotace ve výši 147 641,- Kč na opravu prampouchů (obnovu omítek, výměnu a doplnění střešních tašek).

Vlastníci předmětných domů uzavřeli smlouvu o dílo s SWH STAVBY, s.r.o., Lipská 4696, Chomutov. Stavba bude realizována v termínu od 1. 9. 2017 do 30. 10. 2017. V tomto období je třeba počítat s tím, že Katova ul. nebude průchozí. Technický dozor bude provádět Jaroslav Dubský. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …