Karlovy Vary: Česko-bavorská spolupráce o městskou zeleň v praxi

05.11.2016 21:41

Správa lázeňských parků, p. o. realizuje další přeshraniční česko-bavorský projekt. Tradičním partnerem je německé město Hof.

Karlovy Vary: Česko-bavorská spolupráce o městskou zeleň v praxi
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Projekt byl zahájen již v květnu, kdy odborníci z obou stran hranice sdíleli zkušenosti a trendy v oblasti zahradního a krajinného plánování v Bavorsku. Nejvýznamnější akce se uskutečnila proběhla 1. listopadu 2016 v Karlových Varech. Na náměstí 17. listopadu u kostela Povýšení svatého Kříže v Rybářích zástupci českých a bavorských partnerů v praxi sledovali metody péče o městskou zeleň a společně diskutovali řadu témat. Z bavorské strany se zúčastnili např. zástupci spolků ProHof e. V. a Der Förderverein Botanischer Garten und Theresienstein Hof e. V.

Zájem o tuto akci projevili i studenti Střední zemědělské školy Dalovice. Lidé mohli vidět moderní přístupy odborné péče o stromy i ostatní zeleň, včetně speciálních zdravotních prořezávek vysoko v korunách vzrostlých stromů. Ředitel Správy lázeňských parků, p. o. Ing. Miroslav Kučera informoval přítomné o tom, že projekt je spolufinancován z fondů Evropské unie prostřednictvím programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014–2020, resp. Dispozičního fondu Euregia Egrensis. Předpokládané celkové způsobilé výdaje činí přibližně 650 000 Kč (dotace 85 %). P. Romuald Štěpán Rob OP z římskokatolické farnosti v Rybářích přítomným představil i zdejší kostel a jeho historii. Celé dění přilákalo i širokou veřejnost. Akce pomohla ke zvelebení životního prostředí v Rybářích i kvalitní odborné péči o zdejší zeleň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…