Karlovy Vary: Charitativní cyklojízdy podpořily dobročinné účely více než 700 tisíci korunami

12.07.2017 12:16

Studenti s batůžky i známé osobnosti se během devíti dní trvání MFF KV střídali na kolech Nadace ČEZ, aby společnými silami podpořili aktivity Denního centra Žirafa a nadačních fondů profesora Pavla Pafka a Pink Bubble. Zájem o kola z Festivalové půjčovny vzrostl oproti loňsku o více jak 40 procent.

Karlovy Vary: Charitativní cyklojízdy podpořily dobročinné účely více než 700 tisíci korunami
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Po celou dobu filmového festivalu se na kolech z Festivalových půjčoven a na speciálně upraveném kole s virtuální realitou v ČEZ Energy Zóně jezdilo a sbíralo body pro karlovarské Denní centrum Žirafa. Ujeté kilometry převedla Nadace ČEZ na finanční prostředky a šek v hodnotě 167 707 Kč převzala ředitelka centra Renata Kunešová.

Podpořit vlastními silami Nadační fond Pink Bubble a Nadační fond profesora Pavla Pafka mohli lidé prostřednictvím Oranžových kol na hudebním ČEZ Energy Festu. Předseda správní rady Nadace ČEZ Daniel Beneš předal na závěr akce Martině Šmukové z Pink Bubble šek v hodnotě 281 377 Kč a Pavlu Pafkovi šek na 274 106 korun.

„Stovky lidí na festivalových kolech projíždějící každým dnem Karlovými Vary a fronty před Energy zónou na naše charitativní kolo byly velmi příjemným důkazem, že aktivity Nadace ČEZ dávají lidem smysl a navíc je i baví. A spolu s podpořenými organizacemi děkuji každému, kdo se s chutí do charitativního šlapání zapojil“, uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Oranžové kolo Nadace ČEZ je už tradiční festivalovou doprovodnou akcí. O charitativní minutové šlapání na speciálně upravených kolech byl i letos mimořádný zájem z řad návštěvníků i filmových či hudebních hvězd. Také obliba kol z Festivalové půjčovny, napojených na nadační aplikaci EPP - Pomáhej pohybem, letos předčila očekávání. Zatímco loni proběhlo 5424 výpůjček, letos jich provozovatel Ski & Bike centrum Radotín eviduje 7736, jde tak o 42,7% nárůst

Komu se ve Varech pomáhalo

Denní centrum Žirafa (167 707 Kč) poskytuje ambulantní sociální služby v Karlovarském kraji, tj. komplexní odbornou podporu klientům s kombinovaným postižením nebo s poruchou autistického spektra.

Nadační fond Pink Bubble (281 377 Kč) podporuje onkologicky nemocné náctileté a mladé dospělé v České republice.

Nadační fond profesora Pavla Pafka (274 106 Kč) pomáhá svou charitativní činností pacientům po transplantaci plic a zasazuje se o zlepšení kvality lékařské péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…