Karlovy Vary: Letní dětský tábor Vladař se i letos dočkal dalších vylepšení

25.07.2018 19:45

Po loňské návštěvě letního dětského tábora na Vladaři se vedení města rozhodlo investovat do nutných oprav a vylepšení, aby byl provoz tábora i nadále udržitelný.

Karlovy Vary: Letní dětský tábor Vladař se i letos dočkal dalších vylepšení
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Největší suma směřovala do horního objektu tábora – dřevostavby, která slouží jako klubovna a v případě mimořádně nepříznivého počasí i k ubytování osadníků. Vloni už byl objekt prakticky nepoužitelný.  Další kritickou položkou pak je zásobování tábora kvalitní vodou, byla tedy potřeba studna s odpovídající kapacitou.

Oprava dřevostavby včetně výplní, protipožárních dveří a elektroinstalace znamená náklady ve výši 2,1 miliónu, po tábornické sezóně bude z této částky ještě třeba dokončit opláštění. Zřízení třicetimetrové vrtané studny stálo 200 tisíc korun.

Už vloni město investovalo do kanalizace, rozvodů vody, elektřiny a plynu v dolním objektu tábora, kde je jídelna, kuchyň a umývárna, přes 200 tisíc korun. Oprava veřejného osvětlení a výměna svítidel vyšla na 115 tisíc korun. Ještě předtím město vynaložilo 140 tisíc na opravy umýváren a chodeb. 

„Karlovarský kraj jako dřívější vlastník viditelně nechtěl investovat do areálu, o jehož převodu s městem jednal. Investice tak zbyly na město, celkem jsme od okamžiku převodu vynaložili už dva a tři čtvrtě miliónu,“ říká náměstek primátora pro majetek Michal Riško. „Vloni jsme to tu při návštěvě tábora s kolegy z vedení města slíbili dětem i vedoucím. Za majetek jsme to navrhli do rozpočtu, a kolegové radní i zastupitelé pro ten návrh hlasovali, takže se to nakonec podařilo.“

Letní dětský tábor Vladař odchoval už několik generací karlovarských dětí. Díky opravám a investicím může pokračovat i v dalších letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…