Karlovy Vary: Volby do městských a obecních zastupitelstev se blíží. Kandidujícím se nevyplatí nechávat věci ne poslední chvíli

01.08.2014 12:47

Stranám a hnutím, které hodlají kandidovat v podzimních komunálních volbách do zastupitelstev měst a obcí, zbývají poslední okamžiky, kdy mohou registračním úřadům podat kandidátní listiny.

Karlovy Vary: Volby do městských a obecních zastupitelstev se blíží. Kandidujícím se nevyplatí nechávat věci ne poslední chvíli
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

„Magistrát města Karlovy Vary je registračním úřadem pro 19 obcí a měst včetně Karlových Varů. V minulých komunálních volbách jsme registrovali 111 volebních stran a hnutí, do dnešního poledne jich máme pouhých 27,“ říká Jindřiška Gallová, vedoucí odboru vnitřních věcí magistrátu. Podle ní hrozí, pokud všechny strany nechají podání na poslední hodiny, fronty a delší čekání.
 
„Máme plně připravená pracoviště pro přijímání kandidátních listin, kdokoliv přijde včas, rádi mu poskytneme veškerý možný servis, konzultaci, zkontrolujeme s ním všechny náležitosti a hlavně garantujeme rychlé odbavení. Ne každý ví, že registrační pracoviště pracují každý den v týdnu, stačí například tento pátek přijít od 8:00 do 12:00 a odpoledne od 13:00 do 14:30,“ dodává.
 
Vzhledem k tomu, že nejzazší termín pro podání kandidátní listiny je úterý 5. srpna 16:00, hrozí, že v úterý odpoledne navštíví registrační úřad desítky volebních stran. Pro zástupce volebních stran to může znamenat mnohem delší čekání na vyřízení, než je nutné. Podobně očekáváme zvýšený zájem i v pondělí, obvyklý úřední den. Určitě proto doporučujeme všem, kdo mohou využít i páteční termín.
 
Volby do zastupitelstev obcí se letos uskuteční 10. a 11. října.
 
Pracovní doba registračního pracoviště ve zbývajících dnech lhůty pro podání kandidátních listin:
 
Pátek              1. srpna          8:00-12:00 a 13:00-15:00
Pondělí           4. srpna          8:00-12:00 a 13:00-17:00
Úterý               5. srpna          8:00-12:00 a 13:00-16:00
 
Magistrát města Karlovy Vary je registračním úřadem pro obce a města Andělská Hora, Bochov, Božičany, Březová, Dalovice, Děpoltovice, Hory, Jenišov, Karlovy Vary, Kolová, Kyselka, Mírová, Otovice, Pila, Sadov, Stanovice, Stružná, Šemnice a Teplička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karlovyvary.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…