Karlovy Vary: Vstupuje v platnost úprava provozu na Zámeckém vrchu

28.02.2015 11:17

Hlavním obsahem nové úpravy je zákaz vjezdu, mimo dopravní obsluhu, v úseku: Jánský most - křižovatka ulic Tržiště a Pod Jelením skokem.

Karlovy Vary: Vstupuje v platnost úprava provozu na Zámeckém vrchu
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Nová místní úprava provozu vstoupí v platnost v pondělí 2. března 2015.

Zákaz bude vyznačen dopravními značkami Zákaz vjezdu všech vozidel (v obou směrech) s dodatkovou tabulkou „mimo dopravní obsluhu“

- u vjezdu na Jánský most z Divadelního náměstí směrem do ulic Tržiště a Zámecký vrch, a

- na křižovatce ulic Tržiště a Pod Jelením skokem směrem do ulice Tržiště a na Jánský most.

Zároveň bude na křižovatku ulic Petra Velikého a Sadová ve směru do ulice Zámecký vrch umístěna značka Zákaz vjezdu všech vozidel (v obou směrech) s dodatkovou tabulkou „mimo dopravní obsluhu“ a dodatkovou tabulkou s udáním vzdálenosti ke křižovatce Tržiště – Pod Jelením skokem tak, aby řidiči přijíždějící k neprůjezdnému úseku byli včas varováni.

Význam termínu „dopravní obsluha“ je stanoven ve vyhlášce 30/2001 takto: vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby pro oblast za značkou, na vozidla s označením O1, vozidla taxislužby a na vozidla, jejichž řidiči, popřípadě provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, sídlo nebo garáž. 

Důvodem úpravy je zklidnění intenzity dopravy ve vnitřním lázeňském území, tak aby plnilo svou úlohu a naplňovalo statut lázeňského místa. Vysoká dopravní zátěž jednak poškozuje přírodní zdraví prospěšný fenomén - přírodně ionizovanou atmosféru lázní, zároveň představuje bezpečnostní riziko pro chodce, lázeňské hosty a návštěvníky města, kteří prochází křižovatkou u morového sloupu mezi dvěma pěšími zónami – Tržištěm a Starou Loukou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mmkv.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…