Karlovy Vary upozorňují na dopravní omezení spojené s půlmaratonem

18.05.2016 19:05

V sobotu 21. května startuje již 4. ročník Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary. Velkolepá sportovní podívaná si vyžádá nezbytná dopravní omezení.

Karlovy Vary upozorňují na dopravní omezení spojené s půlmaratonem
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Kromě tisícovek běžců se půlmaratonskou sobotu v Karlových Varech připravují také obyvatelé města. Vrcholná sportovní akce bude totiž spojená s několika nutnými dopravními omezeními. Ty však potrvají pouze po nezbytně nutnou dobu a v co nejmenším rozsahu.
Veškerá dopravní opatření jsou prováděna s ohledem na bezpečnost běžců, zároveň organizátoři ve spolupráci s městem dbají na to, aby neomezovali pohodlí rezidentů na delší než nezbytnou dobu. „Vážíme si tolerance obyvatel Karových Varů a předem za ni jménem celého týmu RunCzech děkujeme. Vynasnažíme se, aby omezení nezpůsobila žádné velké potíže,“ říká Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

Na bezpečnost závodu bude dohlížet policie, městská policie a stovky organizátorů. Trasa zůstává od loňského roku beze změny, dopravní omezení se tedy oproti loňsku zásadně neliší. Doprava dozná změn v sobotu 21. května. Na celou trasu závodu se vztahuje zákaz parkování od 8 do 22 hodin. Několika ulic se také týkají úplné uzavírky, jejich seznam najdete níže.

Závod doprovází rovněž výluka MHD. Od pátku 20. května 20:00 do soboty 21. května 23:59 nebude obsluhován úsek Tržnice – Lázně III – Tržnice. Během závodu pak dojde k omezení několika autobusových linek a jezdit nebude vlak v úseku Karlovy Vary – Březová – Karlovy Vary dolní nádraží, kde dojde k zavedení náhradní autobusové dopravy.

Obyvatelé i návštěvníci města mohou během závodního víkendu využít bezplatnou dopravně – informační linku 800 165 102. V provozu je ve čtvrtek a pátek od 9:00 do 17:00 a v den závodu v sobotu od 11:00 do 22:00 hodin.

ÚPLNÁ UZAVÍRKA:

17:00 – 22:00 - Divadelní náměstí, Dr. Davida Bechera – úsek „Malý Becher“, Festivalový most, Horova, Kpt. Jaroše, Doubský most, Mariánskolázeňská, Mírové náměstí, náměstí Republiky, Nová Louka, Plzeňská, Slovenská, Stará Louka, Studentská, Šumavská, Varšavská, Západní, Závodní

15:30–22:00 - I. P. Pavlova, Jánský most, Karla IV. 15:30–22:00
Kpt. Jaroše, Lázeňská, Mlýnské nábřeží, Moskevská, Most 17. Listopadu, Lázeňský most, Sadová, Tržiště, T. G. Masaryka, Vřídelní, Zahradní
pátek 20. 5. od 18:00 – sobota 21. 5. do 22:00 - nábřeží Osvobození
Časy mohou být upraveny dle aktuální situace

Podrobné informace k uzavírkám i výlukám MHD najdete v přiložených dokumentech, k dispozici jsou také na www.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…