Karviná: Oprava mostu přes Stonávku si vyžádá dopravní omezení

07.07.2016 9:17

Most přes řeku Stonávku (poblíž odbočky ke golfovému areálu), který je součástí silnice I/59 (ul. Ostravská), se během letních měsíců uzavře.

Karviná: Oprava mostu přes Stonávku si vyžádá dopravní omezení
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Důvodem je jeho kompletní rekonstrukce. Ta si v první etapě, tj. od pondělí 04.07. do 20.07., vyžádala semaforem řízený kyvadlový provoz v jednom jízdním pruhu a ve druhé etapě, která proběhne od 21.07. do 25.08. pak úplnou uzavírku. Třicet pět dní tak nebude možno tímto úsekem silnice projet. Ve třetí etapě od 26.08. do 15.09.2016 bude provoz veden v levých (rychlých) jízdních pruzích, oba pravé jízdní pruhy budou ještě uzavřeny.

Vozidla městské hromadné dopravy budou uzavírku objíždět po ul. Lipiny a ul. U Potoka, dále přes Stonavu a okolo Dolu Darkov. Zastávka Karviná-Sovinec tak nebude během uzavírky obsloužena. Zastávka u Dolu ČSA bude přesunuta z hlavní cesty na parkovací plochu poblíž šachty. Pro automobilovou dopravu bude oficiální objízdná trasa vyznačena po silnici II/475 (okolo Dolu ČSM) přes Horní Suchou a po silnici II/474 (okolo skládky Depos) až k okružní křižovatce se silnicí I/59 (Hoheneger). Majitelé nemovitostí v této lokalitě si mohou požádat o výjimku u Magistrátu města Karviné, která jim bude vydána na základě výpisu o vlastnictví z katastru.

Magistrát města Karviné v tomto týdnu důkladně prozkoumal ulice, po kterých povede objízdná trasa autobusů, aby tak zvýšilo bezpečnost provozu v době uzavírky pomocí vyspravení krajnic, ořezání větví a posekání trávy.

V křižovatce sil. III/4687 (výpadovka na Stonavu) a místní komunikace ul. U Potoka bude provedena změna přednosti v jízdě. Nově bude označen hlavní silnicí výjezd z ul. U Potoka na zmíněnou silnici ve směru na Stonavu (objízdná trasa pro autobusy), příjezd po silnici od Karviné přes silniční nadjezd nad železniční tratí bude nově označen jako výjezd z vedlejší silnice s nutností dát přednost v jízdě.

Následující odkaz obsahuje mapu s objízdnou trasou pro osobní a nákladní dopravu po dobu druhé etapy, tedy kompletní uzavírky:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…