Karviná i letos podpoří individuální výstavbu domků

31.01.2015 16:23

Karvinští zastupitelé schválili dotaci prvním dvěma letošním stavebníkům domků - na nově vybudovaný a zkolaudovaný dům v Karviné lze získat 150 tisíc korun. Program běží už osmý rok a také díky novým stavbám vzniklo za posledních pět let ve městě 21 nových ulic.

Karviná i letos podpoří individuální výstavbu domků
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Celkově počítá rozpočet města až s pěti milióny korun ročně na dotace individuálním stavebníkům domků - staví se především v nových lokalitách. Dotační program běží od roku 2008 a město už vyplatilo celkem 23 850 000 korun. Vloni dostalo 18 žadatelů 2 700 000 korun. Karviná se takto snaží motivovat občany k vlastní výstavbě domků. V posledních 5 letech díky nové výstavbě vzniklo v Karviné 21 nových ulic, naposledy dvě vloni. Letos přibudou další dvě. Všechny nové ulice jsou v Ráji, Hranicích a Mizerově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…