Karviná zintenzivnila kontroly v rámci nulové tolerance

16.01.2012 17:00

Akce nulové tolerance vůči nepřizpůsobivým skupinám obyvatel Karviné po Novém roce mají nový rozměr: městská policie nyní v rámci své denní běžné služby namátkově 4x za 24 hodin prověří některé z problémových lokalit a zaměřuje se ještě více na restaurační zařízení tamtéž. Pokračují také systematické zásahy spolu se státní policií a odbory magistrátu na nešvary v problémových oblastech.

Karviná zintenzivnila kontroly v rámci nulové tolerance
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

„V rámci těch častých denních kontrol se strážníci zaměřují na problémové osoby, hraní na automatech, jakékoli rušení veřejného pořádku, pouliční kriminalitu. Už při jedné z prvních akcí po Novém roce naši strážníci zadrželi dvě celostátně hledané osoby nebo chytili při činu zloděje auta, snažil se je ukrást za bílého dne z parkoviště,“ přiblížil náměstek karvinského primátora Petr Bičej s tím, že cílem je pochopitelně celkové snížení kriminality ve městě. Strážníci kontrolují vždy 2x ve dne a 2x v noci, časy jsou nepravidelné, místa náhodná – v současnosti výhradně lokality v Karviné-Novém Městě, ale kontroly se rozšíří postupně i jinam, protože se také zaměřují na obecnou kriminalitu a veřejný pořádek.

Vloni zavedla Základní škola Družby, kam chodí děti z problémových rodin,   s úspěchem pravidelné kontroly záškoláctví – nepřijde-li dítě do školy bez omluvy opakovaně , vyrážejí domů za rodiči městští strážníci se zástupcem školy a upozorní na to. Záškoláctví na škole pokleslo. Jen vloni při 21 velkých zátazích nulové tolerance v problémových lokalitách bylo zjištěno 3x větší záškoláctví – na ubytovně Průkopník při dubnové akce bylo 11 dětí, které měly být v té době ve škole, při zátahu v Karviné 6 jich v jediném dni bylo 6 za školou.
Novinkou v práci městské policie jsou také  hlídky se psem, využívané i (nejen) v rámci nulové tolerance například při pátrání po hledaných osobách.

Vloni v létě vyřešilo město radikálně problém jedné z vyloučených lokalit - kolonie Vagónka, kterou zbouralo a obyvatele přesunulo do jiných částí města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…