Karvinské děti jezdí na lyže

11.01.2017 12:28

První dvě skupiny karvinských školáků dnes lyžují v Bukovci, radnice pro ně připravila další běh týdenních lyžařských kurzů.

Karvinské děti jezdí na lyže
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

V pondělí vyjelo 46 dětí ze dvou základních škol – Borovského a školy Prameny. Děti mají od pondělka do pátku odpolední čtyřhodinový program s důrazem na výuku lyžování a hry. Celkem se letos v Bukovci vystřídá na pět stovek dětí z prvních stupňů základních škol a z mateřinek. ,,Posíláme děti za sportem a zároveň na čerstvý vzduch, což je ve smogové sezóně velmi dobré.

Zároveň se mohou naučit základům lyžování dokonce i ty děti, jejichž rodiče by na normální náročný kurz neměli peníze. Platíme totiž spolu s Nadací OKD většinu nákladů všech kurzů,“ připomněl primátor Tomáš Hanzel. Karvinské děti budou letos mít také možnost jet na rekreační či ozdravné pobyty a školáci opět vyjedou na didakticko-zábavné pobyty do ostravské Dolní oblasti. Město už v rozpočtu na tyto akce a aktivity pamatovalo více než dvěma milióny korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…