Kladno: Zastupitelé schválili rozpočet i záměr nabídnout nájemníkům ke koupi městské byty

30.03.2024 16:29 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo města Kladna schválilo rozpočet pro rok 2024, který počítá s příjmy a výdaji ve výši necelých 2,5 miliardy korun. Na investice je vyčleněno 431 milionů, 160 milionů půjde na opravy, rekonstrukce či výstavbu chodníků, silnic a parkovišť.

Kladno: Zastupitelé schválili rozpočet i záměr nabídnout nájemníkům ke koupi městské byty
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Město bude například přestavovat budovu Stodoly v zámecké zahradě na multifunkční kulturní zařízení, dojde k výstavbě nové venkovní scény kladenského divadla, pokračuje rekonstrukce pěší zóny, novou podobu získá náměstí Svobody, jehož rekonstrukce bude financována z velké části z evropské a národní dotace.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41555 lidí
Zastupitelé zároveň odhlasovali záměr odprodeje části městského bytového fondu v ulici Vojtěcha Lanny. Celkem 162 bytů bude nabídnuto stávajícím nájemníkům.

„Nyní jsme odhlasovali pouze záměr, přesné parametry a podmínky vypracujeme a seznámíme s nimi nájemníky. Chceme lidem nabídnout ke koupi byty za příznivých podmínek, město zase získá příjem do rozpočtu, který utrpěl kvůli dopadům vládního konsolidačního balíčku. Jde o možnost pro stávající nájemníky a nepřichází v úvahu, aby přišli o bydlení, pokud se rozhodnou nabídky nevyužít,“ vysvětlil primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Zastupitelstvo podpořilo i záměr vedení města k odkoupení domu U České koruny, kde město provozuje informační centrum, a to za odhadní cenu 19 milionů korun. „Jedná se patrně o historicky nejcennější budovu na pěší zóně. Zároveň v ní provozujeme nejnavštěvovanější informační centrum, které ještě rozšíříme,“ uvedl Milan Volf.

Rozpočet pro rok 2024 najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…