Klimkovice: Žáci středních škol se utkají v masérských dovednostech

18.10.2017 11:32

Celorepubliková soutěž žáků středních škol v masérských dovednostech Zlatý masér se uskuteční ve čtvrtek 19. října v Sanatoriích Klimkovice. Zúčastní se jí 40 soutěžích z dvanácti středních škol z České republiky a jedné střední školy ze Slovenska.

Klimkovice: Žáci středních škol se utkají v masérských dovednostech
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Třetí ročník soutěže opět pořádá Střední odborné učiliště Dakol z Petrovic u Karviné ve spolupráci se Sanatorii Klimkovice, které jsou generálním partnerem akce. Koná se pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislava Folwarczneho a primátorky Havířova Jany Feberové.

„Cílem soutěže je umožnit vzájemné setkávání žáků s podobnými zájmy a zaměřením, umožnit žákům veřejně prezentovat a ověřit své znalosti a dovednosti nabyté ve svém oboru, naučit je práci v týmu a motivovat je k jejich dalšímu rozvoji,“ uvedla Drahomíra Witoszová, vedoucí marketingového oddělení Konsorcia firem Dakol.

Své síly budou měřit žáci oborů vzdělávání rekondiční a sportovní masér. Přijedou ze škol z Havířova, Ostravy, Hranic, Varnsdorfu, Pardubic, Poličky, Brna, Olomouce, Ždáru nad Sázavou, Mostu, Oder, Svitav, ale také ze slovenského Liptovského Mikuláše.

„Soutěžící budou masírovat své spolužáky, vystupovat budou jako sehraný tým a takto společně se také na soutěž připravují,“ dodal Petr Navrátil, učitel odborného výcviku pořádající školy.

Soutěž se uskuteční na kolonádě

Sanatoria Klimkovice jako zázemí třetího ročníku soutěže si organizátoři vybrali po loňských zkušenostech. „Už druhý očník jsme pořádali v klimkovických lázních a ověřili jsme si, že sanatoria disponují příhodným zázemím a reprezentativními prostory pro takovou akci a zároveň mají tematickou spojitost se soutěží,“ doplnila Drahomíra Witoszová.

Sanatoriím Klimkovice se nápad pořádat soutěž v prostředí lázní zamlouvá. „Soutěž jsme umístili na naši kolonádu, což je prostředí určitě atraktivní pro samotné soutěžící, ale i pro klienty lázní, kteří se jistě přijdou podívat. Publikum bude žáky motivovat, aby předvedli co nejlepší výkony. Navíc si budou zvykat na kontakt s dalšími, neznámými lidmi, což je pro budoucí maséry nepochybně důležité,“ uvedla obchodní ředitele Sanatorií Klimkovice Lukáš Dostál. Žáci škol se navíc seznámí s profesionálním pracovištěm, lázně si zase mohou vyhlédnout nejšikovnější maséry pro posílení svého týmu. V porotě zasedne mimo jiné masérka Sanatorií Klimkovice a absolventka oboru na střední škole Dakol Veronika Brudná.

„Jsme rádi, že se organizátorům prostředí klimkovických lázní v minulém roce líbilo, a uvítali jsme, že se soutěž v našich sanatoriích stává pomalu tradicí. To propojení se nám moc líbí,“ dodal prokurista Sanatorií Klimkovice Jozef Dejčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…