Klimkovice se opět přidají ke kotlíkovým dotacím

28.04.2017 19:05

Na svém zasedání ve středu 26. dubna zastupitelé Klimkovic schválili další dotace majitelům rodinných domů, kteří se rozhodnou vyměnit svůj starý kotel k vytápění za nový, ekologický.

Klimkovice se opět přidají ke kotlíkovým dotacím
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Svůj díl město přidá ke kotlíkovým dotacím hrazeným Ministerstvem životního prostředí a Moravskoslezským krajem. Výzvu k dalšímu kolu kotlíkových dotací bude Moravskoslezský kraj vyhlašovat letos v létě, žádosti bude možné podávat od září letošního roku. Žadatelé v Klimkovicích mohou dostat dalších 15 tisíc korun z rozpočtu města, ve kterém je na kotlíkovné vyčleněno 600 tisíc korun.

Ve městě Klimkovice už jsou vyměněny z dotací kotlíky ve více jak stovce rodinných domů. V aktuálně končící vlně kotlíkových dotací vyplatí město žadatelům celkem 350 tisíc korun, dohromady už město podpořilo výměnu kotlů v rodinných domech částkou 1,4 milionu korun. "Byli jsme jedním z prvních měst v České republice, které začalo uvolňovat prostředky z vlastního rozpočtu na podporu kotlíkových dotací. Klimkovice si velmi zakládají na svém čistém ovzduší a chtějí dále vytvářet zázemí pro klidné rodinné bydlení a posilovat a příjemnou atmosféru lázeňského města," řekl starosta Zdeněk Husťák. 

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…