Kolín: Jak se domluvit s radními, aby město vzkvétalo?

01.08.2015 18:12

Kolín je pilotním městem v projektu Enazor.cz- podpora e-participace na místní úrovni Cílem projektu je vytvořit, pilotně ověřit a nabídnout balíček nástrojů, které významně usnadní participaci občanů na rozhodování své obce prostřednictvím informačních technologií, a obcím zajistí dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel.

Kolín: Jak se domluvit s radními, aby město vzkvétalo?
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Nástroje vzniknou z pilotního ověření online systému pro eparticipaci veřejnosti (elektronický sociologický nástroj pro výzkum veřejného mínění a získávání podnětů od občanů) a následně tyto nástroje budou rozšířeny a nabídnuty volně k dispozici všem obcím v České republice pro vlastní využití.

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. 

V rámci projektu proběhne v měsíci srpnu dotazníkové šetření mezi obyvateli města Kolína. Hlavním tématem výzkumu je spokojenost obyvatel s různými aspekty života v našem městě a získání námětů na možná zlepšení. Šetření budou provádět pověřené osoby (převážně studenti), které se budou prokazovat průkazem města.

Odpovědi na krátký dotazník budou sbírány na veřejných místech i v náhodně vybraných domácnostech. Dotazník je určen pro osoby starší 15 let, je anonymní a bude sloužit výhradně k účelu analýzy spokojenosti obyvatel Kolína. Toto šetření je součástí dlouhodobé snahy města sledovat potřeby a názory občanů našeho města.

Výsledky šetření se stanou podkladem pro další zkvalitňování života v našem městě. Vaše názory a připomínky nám pomohou naše město společně měnit tak, abychom vytvářeli příjemné prostředí pro život v něm. Výsledky výzkumu budou zveřejněny v průběhu října na veřejném semináři (konkrétní datum a čas konání budou upřesněny). Dopředu Vám děkujeme za spolupráci a těšíme se na Vaše názory a postřehy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…