Komplikovanou křižovatku chce Aš upravit za přispění evropské dotace

23.04.2017 14:39

Ašská radnice chystá rekonstrukci křižovatky ulic Jiráskova, Okružní, Selbská a Jateční. Jde o jedno z nejsložitějších křížení vozovek ve městě, které je navíc, i kvůli blízkosti hraničního přechodu do Německa, základní školy a benzínové čerpací stanici, velmi frekventované. Největším problémem je nepřehlednost křižovatky, na což si řidiči stěžují dlouhodobě.

Komplikovanou křižovatku chce Aš upravit za přispění evropské dotace
Foto: wikipedia
Popisek:

Chystané úpravy představují objem prací za cca 16 miliónů korun. Město Aš v rámci této dopravní stavby požádá o dotaci na chodníky.

Projekt, jehož oficiální název zní „Rekonstrukce křižovatky Okružní – Jiráskova – Selbská“,  je ve stádiu před žádostí o dotaci z IROP MAS 21 – Bezpečnost dopravy. Podání dotace schválila Rada města Aše loni, na své listopadové schůzi.

V rámci rekonstrukčních prací budou kromě samotných vozovek vybudovány nové a opraveny stávající chodníky, plánuje se přechod pro chodce přes železniční trať, budou zde nová místa pro přecházení. Počítáno je s novým veřejným osvětlením, dvěma novými autobusovými zálivy a dalšími úpravami, které by měly výrazně zlepšit rozhledové poměry a tím i přehlednost křižovatky.  Prioritou je přitom zejména zvýšení bezpečnosti chodců, ale také bezpečnější průjezd vozidel místem, kde působí celá řada negativních vlivů. Dotace z IROP na chodníky je do výše 5 miliónů korun.

Partnery projektu bude městská společnost Ašské služby (údržba chodníků) a Základní škola Okružní (zvýšení bezpečnosti docházejících dětí).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…