Kopřivnice: Kapacita mateřských škol je dostatečná

05.04.2014 16:56

V úterý 8. dubna proběhnou v Kopřivnici zápisy dětí do mateřských škol. Díky nedávnému navýšení kapacity o více než sto míst, by měly být k předškolnímu vzdělávání v některé z místních školek přijaty všechny kopřivnické děti, které do začátku školního roku dovrší tří let.

Kopřivnice: Kapacita mateřských škol je dostatečná
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V den zápisu si mohou rodiče s dětmi jednotlivé školky prohlédnout, seznámit se s prostředím i s paní učitelkou. „Rodiče přijdou s dětmi do školky, kam chtějí dítě přihlásit. S sebou přinesou občanský průkaz, rodný list dítěte a potvrzení od lékaře. Při pohovoru s vedoucí učitelkou sepíší žádost o přijetí a uvedou náhradní školku pro případ, kdyby byla kapacita vybraného zařízení překročena. Všechny přihlášky pak budou posuzovány centrálně dle kritérií zveřejněných na internetových stránkách skolky.koprivnice.org. Seznamy registračních čísel přijatých dětí budou ve dnech 23. dubna až 7. května vyvěšeny na dveřích školek, kde rodiče podali žádost,“ popsala ředitelka Mateřských škol Kopřivnice Zdeňka Krišková.

Zatímco ještě v roce 2010 bylo při zápisech do kopřivnických MŠ ve hře 645 míst, dnes jich je k dispozici 750. K navýšení kapacity o více než sto míst došlo v roce 2011 díky rekonstrukci MŠ Mniší, navýšení kapacity jednotlivých oddělení kopřivnických mateřských škol a vytvoření dvou tříd MŠ Polárka při základní škole na ulici 17. listopadu. „Kromě kritérií jako věk, trvalý pobyt, četnost podaných žádostí a délka denní docházky budeme posuzovat také to, zda má dítě u nás na škole starší sourozence,“ přiblížil kritéria pro přijetí na MŠ a ZŠ 17. listopadu ředitel Jiří Stoško s tím, že o přijetí či nepřijetí do MŠ Polárka budou rodiče informováni během desíti pracovních dnů.

„Celková kapacita mateřských škol zřizovaných městem je v této chvíli dostačující a mezi neuspokojenými žádostmi dominují děti, které ještě nemají požadovaný věk. Takto malé dětí však samozřejmě vyžadují větší péči, a proto jich školky mohou přijmout jen omezený počet,“ doplnila vedoucí kopřivnického oddělení školství, kultury a sportu Radomíra Michálková. Situace se ještě výrazně zlepší po otevření Kids Clubu, které na září plánuje společnost Brose CZ. Speciální školské zařízení bude sloužit dětem zaměstnanců společnosti ve věku od 1 do 16 let. Město vznik Kids Clubu podpořilo prodejem pozemků v odlehlé části průmyslového parku za zvýhodněnou cenu.

Zápisy do mateřských škol budou probíhat od 8 do 15 hodin, pouze na MŠ Polárka budou zahájeny o hodinu později.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…