Kopřivnice: Kopřiva vstoupí do své čtvrté dekády

16.04.2017 8:35

Přes třicet let je s městem automobilů neodmyslitelně spjatá přehlídka netradičních divadel Kopřiva.

Kopřivnice: Kopřiva vstoupí do své čtvrté dekády
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Kopřiva patří k nejstarším divadelním festivalům v naší zemi. Do Kopřivnice rok co rok na jeviště přiváží netradiční česká i slovenská divadla. Návštěvníkům však nabízí také doprovodný program v podobě koncertů či workshopů.

V letošním roce bude Kopřivě s podtitulem Quo vadis, orbis?, která se uskuteční pod patronací Katolické besedy, patřit 21. a 22. duben. „V letošním roce nabídne naše přehlídka devět divadelních představení pěti českých a čtyř slovenských souborů. Ve své inovativní dramaturgii nezapomene ani na ty nejmenší. Jedenatřicátý ročník přehlídky proto odstartuje v pátek 21. dubna pohádkou Babička z vajíčka slovenského divadla Piki v prostorách Kulturního domu Kopřivnice,“ uvedl za organizátory Ondřej Smolka.

Milovníci divadla se mohou těšit na Bratislavské bábkové divadlo, ostravské divadlo Stará aréna, one-man show Jana Horáka v prostorách kostela sv. Bartoloměje, Absintový klub Les z Ostravy a mnoho dalšího. Chybět nebude například multiinstrumentální jazzové trio Prohibition Jass Band autenticky interpretující černošský i bělošský jazz 20. let.

Podrobnější informace k programu přehlídky netradičních divadel Kopřiva naleznou zájemci na webových stránkách www.koprivafest.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…