Kopřivnice: Město vydá další díly „Pamětníků“

29.09.2014 21:30

Město Kopřivnice připravuje vydání dalšího DVD Město očima pamětníků. Dokumentární cyklus zachycující ve vzpomínkách pamětníků kopřivnickou historii bude dokončen v závěru listopadu a lidé si jej budou moci na radnici zakoupit ještě před letošními Vánocemi.

Kopřivnice: Město vydá další díly „Pamětníků“
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Cílem je vytvořit audiovizuální dílo s trvalou hodnotou a uchovat střípky minulého života dalším generacím,“ uvedl Miroslav Hofmann, který pro město cyklus natáčí. Dvoj DVD s prvními osmi díly bylo vydáno v roce 2010 a setkalo se s velmi kladnými ohlasy mnoha Kopřivničanů, kteří si jej zakoupili. Autor a město se tedy dohodli na pokračování spolupráce, jejímž výsledkem bude dalších osm dílů. Tentokrát však nebudou vydány najednou, ale postupně - na čtyři díly se mohou milovníci nedávné kopřivnické historie těšit letos, druhé čtyřdílné DVD má být vydáno v roce 2016.

Letošní díly seznámí diváky s osudy kopřivnického hradu Šostýna, nabídnou exkurzi do historie zdejšího skautingu a přinesou zajímavé povídání Lubomíra Hanzelky natočené na základě textu Korytem Kopřivničky, který uveřejnil jeho otec a zakladatel Lašského muzea Emil Hanzelka v časopise Tatrovák. Součástí bude také střihový snímek z archivních celuloidových filmů: „Jedná se o snímky popisující různé kopřivnické události v období 50.-80. let, které by byly bez potřebné digitalizace nenávratně ztraceny. Město proto ve svém letošním rozpočtu vyčlenilo prostředky na jejich přepis do digitální podoby, aby tyto jedinečné dokumenty zachránilo,“ doplnila mluvčí města Lucie Petříčková.

Dvoj DVD s prvními osmi díly „Pamětníků“ bylo vydáno v nákladu 500 kusů, přičemž v současné době je na Informacích ve vestibulu radnice k mání posledních 5 exemplářů. Cena jednoho dvoj DVD je 199 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…