Kopřivnice: Na Moravské vzniká odstavná plocha pro čtyřicet aut

22.11.2023 19:06 | Tisková zpráva

Minulý týden byly zahájeny stavební práce na ulici Moravské, kde se nevyužívané školní hřiště mění v odstavnou plochu pro zhruba čtyřicet automobilů. Snazšího hledání míst k parkování na sídlišti Sever by se měli řidiči dočkat nejpozději na konci ledna.

Kopřivnice: Na Moravské vzniká odstavná plocha pro čtyřicet aut
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

O záměru rozšířit možnosti pro odstavování vozidel byli občané lokality informováni již na jarním veřejném projednání Sejdeme se na Severu. Zahájení stavebních prací však pozdržel proces vydání stavebního povolení, k němuž bylo potřeba získat souhlas všech vlastníků kanalizačních přípojek pod budoucím sjezdem.

„Stavební práce byly zahájeny ve středu 8. listopadu. Nejprve byla odhrnuta zemina a provedeny statické zkoušky. Následovat bude sanace a zpevňování okrajových ploch, vybudování sjezdu a úpravy oplocení. Pak už bude navážen recyklát, který bude použit jako finální vrstva,“ popsal plánovaný postup Adam Ondrašík z odboru rozvoje města s tím, že náklady činí 1,2 milionu korun včetně DPH.

Pokud bude přetrvávat příznivé počasí, mohly by se veškeré práce stihnout do konce roku. Vše však bude záležet na klimatických podmínkách, a proto radnice počítá spíše se závěrem ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…