Kopřivnice: Na most nad tratí se vrátili stavbaři

24.04.2014 18:15

Dopravu na mostě 480-002 přes železniční trať v Kopřivnici opět částečně ovlivňují stavební práce. Přestože zdánlivě hotový most slouží řidičům neomezeně již od konce loňského roku, zhotovitelské firmy se na něj nyní vrátily, aby rekonstrukci dokončily.

Kopřivnice: Na most nad tratí se vrátili stavbaři
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Projekt rekonstrukce mostu zahrnoval generální opravu mostní konstrukce a dobudování sjezdové rampy na ulici Dělnickou. Náročné stavební práce byly zahájeny v září 2012 a trvaly celých patnáct měsíců. V prosinci 2013 byl most slavnostně předán do předběžného užívání. „Vloni na začátku zimy byly práce na rekonstrukci mostu přerušeny z důvodu nevhodných klimatických podmínek a nyní jej musí sdružení realizujících firem dohotovit. V následujících dnech budou na mostě probíhat dokončovací práce související s odvodněním, dojde k finální úpravě krajnic a kontrole provedení asfaltové vrstvy s její částečnou úpravou u obrub. Na závěr bude doděláno vodorovné a svislé dopravní značení,“ upřesnil Martin Lapčík z odboru rozvoje města s tím, že stavba by měla být hotova začátkem května.

Vlastníkem mostu a hlavním investorem stavby je Moravskoslezský kraj, který za rekonstrukci zaplatí více než sto milionů korun. Město na své náklady vybudovalo podél komunikace nový chodník a veřejné osvětlení, což kopřivnický rozpočet přišlo zhruba na sedm milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…