Kopřivnice: Poslední srpnový víkend bude patřit tradiční pouti

26.08.2016 10:04

Již tento víkend čeká město Kopřivnice tradiční pouťové veselí. Obyvatelé se mohou těšit nejen na zábavu v podobě kolotočů a stánkového prodeje, ale také na starodávný jarmark či několik koncertů.

Kopřivnice: Poslední srpnový víkend bude patřit tradiční pouti
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Kopřivnickou pouť zahájí v sobotu 27. srpna Starodávný jarmark. Od 10 hodin dopoledne budou v parku E. Beneše k vidění ukázky řemesel, dobové stánky s truhlářskými a textilními výrobky, svíčky, šperky, keramika a mnoho dalšího. Chybět nebude ani loutkové divadlo, doplněné tentokrát o speciální dílnu. „V té si budou malí návštěvníci moci, s pomocí dospělého výtvarníka, vyrobit loutku, která se stane součástí improvizovaného představení,“ uvedla Lenka Heráková z oddělené školství, kultury a sportu. Pro rodiče bude v parku připravena Kafírna, jež zájemcům přiblíží proces pražení kávy, ukáže tradiční přípravu tohoto nápoje a chybět nebude ani ochutnávka. O příjemnou atmosféru jarmarku se postará cimbálová muzika Poštár. V odpoledních hodinách se pouťové veselí přesune před kopřivnický kulturní dům, kde vystoupí nejen místní hudebníci, ale také profesionální kapely.

Neděle 28. srpna bude ve znamení koncertů. V 15 hodin začne program vystoupením Městského dechového orchestru. O dvě hodiny později zahraje především pro dětské publikum kapela Pískomil se vrací. „Jedná se o jednu z mála profesionálních kapel v ČR, která se věnuje výhradně moderní dětské tvorbě. Koncert s původním repertoárem se ponese v duchu energického holk´n´kluk´n´rollu, což je nový hudební styl pro mladé, malé i nejmenší,“ uvedla produkční Kulturního domu Kopřivnice Zuzana Marková a pokračovala: „Na sezónu 2016 Pískomil připravil speciální program, který se vymyká běžným koncertům pro děti. Vystoupení bývá nezapomenutelným zážitkem nejen pro ně, ale i pro jejich rodiče.“

Pouť do města přinese nejedno dopravní omezení. Kvůli kolotočům je od pondělí 22. srpna do středy 31. srpna uzavřeno parkoviště u Alberta, přičemž je omezeno také parkování před prodejnou. „Po dobrých zkušenostech z minulých let dojde od 22. do 31. srpna k úpravě přechodného dopravního značení na parkovišti u Alberta na jednosměrnou komunikaci. Vjezd aut bude z ulice Kpt. Jaroše a výjezd pro zásobování u prodejny Albert,“ uvedla Radomíra Blahutová, pracovnice odboru rozvoje města, která má na starosti pouť.

O pouťovém víkendu musí obyvatelé počítat s tím, že kvůli umístění stánků bude pro dopravu zcela uzavřena část ulice Štefánikovy. Autobusové zastávky u Kauflandu nebudou obslouženy, objízdná trasa povede po pozemních komunikacích Čs. armády, Záhumenní a Kpt. Jaroše. K odstavení vozidel návštěvníků města bude připraveno parkoviště před budovou radnice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…