Kopřivnice: Přístřešek po Strele je minulostí

26.10.2021 21:23 | Tisková zpráva

Již několik dní probíhají před Technickým muzeem Tatra v Kopřivnici bourací práce, jejichž výsledkem bude nejen odstranění bývalého stanoviště Slovenské strely, ale také likvidace přístřešku na nároží prodejny Albert. Vizuální vyčištění je první etapou úprav tohoto prostoru, další chce radnice realizovat v návaznosti na revitalizaci centra města.

Kopřivnice: Přístřešek po Strele je minulostí
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Na zastřešeném nástupišti před technickým muzeem stála Strela od roku 1997 až do roku 2018, kdy byla odvezena na kompletní renovaci. Z ní se vrátila do Kopřivnice letos v květnu a své nové stanoviště nalezla v moderním depozitáři poblíž Muzea nákladních automobilů Tatra – v objektu, který se může pyšnit čerstvým titulem Stavba roku 2021. Přemístění Strely a probíhající revitalizace navazující centrální zóny tedy vyvolaly potřebu řešit celý předprostor technického muzea, v němž zůstala expozice osobních vozů z tatrovácké produkce.

S podporou Moravskoslezského kraje byla zpracována architektonická studie a na ni navázal projekt, který je nyní těsně před dokončením pro stavební povolení. Se zahájením realizace se však počítá až v roce 2023 v návaznosti na úpravy centrální zóny.

„Pokud jde o přístřešky, nemělo smysl jejich likvidaci dále odkládat. Prostor po nevyužívaném kolejišti zatravníme a po odstranění přístřešku u Alberta vrátíme na nároží několik laviček. Práce vyjdou zhruba na 300 tisíc korun a měly by být hotovy v první polovině listopadu. Další kroky však budou prováděny v závislosti na dostupných finančních prostředcích. Nyní bude radnice hledat vhodné dotační zdroje, aby byl dopad na městský rozpočet co nejmenší,“ uvedl vedoucí odboru majetku města Adam Ondrašík s tím, že projekt počítá s kompletní úpravou schodiště a vstupu do muzea, velkoformátovou dlažbou, větším množstvím zeleně, originálním mobiliářem i fotopointem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

13:33 Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

Odbor ekologie a veřejného prostoru zrealizoval pro občany města Liberce dvě nové venkovní posilovny…