Kopřivnice: Radní námitky společnosti .A.S.A. neuznali

17.10.2015 21:00

V pátek 16. října se sešla Rada města Kopřivnice, aby projednala námitky společnosti .A.S.A. proti rozhodnutí o vyloučení z účasti v zadávacím řízení v souvislosti s veřejnou zakázkou na „Zajištění komunálních služeb pro město Kopřivnici“.

Kopřivnice: Radní námitky společnosti .A.S.A. neuznali
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Námitky společnosti .A.S.A. proti vyloučení ze soutěže, která byla vyhlášena před více než třemi lety, obdrželo město Kopřivnice v úterý 6. října. Protože zákon v této věci vyžaduje vyjádření zadavatele do deseti dnů od obdržení námitek, byla na pátek 16. října svolána mimořádná Rada města.

Radní na svém jednání vzali na vědomí námitky zadavatele (společnosti .A.S.A). „Rada města projednala žádost, kterou obdržela a dále rozhodovala na základě podkladů, které měla k dispozici. Její rozhodnutí vychází z právních stanovisek Ministerstva pro místní rozvoj, Úřadu pro hospodářskou soutěž i právního oddělení úřadu. S přihlédnutím k jednoznačnosti těchto stanovisek k pochybení, které uchazeč o veřejnou zakázku v průběhu zadávacího řízení udělal, kdy zákon neumožňuje postupovat jinak, se Rada města rozhodla námitkám společnosti .A.S.A. nevyhovět,“ okomentovala rozhodnutí kopřivnická místostarostka Dagmar Rysová.

Do této věci byly vtaženy také orgány činné v trestním řízení, když členové vedení města Kopřivnice v uplynulých dnech v souvislosti se zmíněnou soutěží podali trestní oznámení na neznámého pachatele, a to kvůli podezření na možnou manipulaci s dokumenty, týkající se zmíněné veřejné zakázky. „Společnost .A.S.A. tvrdí, že změnu své kvalifikace, jejíž včasné neoznámení u jedné z jejich zainteresovaných společností zapříčinilo mimo jiné vyloučení z veřejné zakázky, městu v potřebném termínu dodala. My jsme, na základě mnoha indicií, přesvědčeni o tom, že tomu tak nebylo,“ uvedla místostarostka Rysová.

Nařčení společnosti .A.S.A. o tom, že město se snaží vyjít vstříc společnosti Slumeko, která v zakázce skončilo až na třetím místě, Dagmar Rysová odmítá: „Město Kopřivnice vždy jednalo s uchazečem společností .A.S.A , který podal finančně nejvýhodnější nabídku, jako s potenciálním partnerem pro uzavření realizační smlouvy. Obdobně jsme jednali o možnostech využití městské společnosti Slumeko pro následnou spolupráci s touto firmou. Zásadní pochybení firmy .A.S.A. v průběhu výběrového řízení však nedává městu jinou možnost, jak ve věci dle zákona rozhodovat a to přesto, že dané pochybení jde v ekonomickém důsledku i k tíži zadavatele zakázky, to je města.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…